Antwerpen

Mortsel * 1/11/13

Berthoutstraat nr. 1 te Mortsel _ Gemeld door Julia Daems

Leon Theunis, bediende aan de R.T.T. woonde in de Berthoutstraat nr. 1 te Mortsel bij Antwerpen. Nadat Maria verscheidene malen aan hem verscheen sinds 1967, volgens zijn verklaringen eerst te Bohan en nadien te Mortsel, bouwde hij in zijn garage én in Bohan een kapel.

https://fb.watch/ozy6-LTO3V/

*Julienne Stuer onderhoudt deze kapel nog steeds.

Het verhaal van Leon Theunis wordt gecontesteerd.

*BERTHOUTSTRAAT – Léon Theunis, bediende bij de PTT, woonde in de Berthoutstraat nr. 1. In oktober 1967 ging hij op vakantie naar Bohan. Bohan is één van die mooie vakantiedorpjes in de prachtige Semoisvallei. Het heeft ongeveer 350 inwoners en ligt net bij de grens met Frankrijk, op de plaats waar de Semois ons land
binnenstroomt. Op een avond reed Léon met zijn vriend naar zijn vakantiehuis. Op een verlaten weg zagen zij vanuit de wagen in de buurt van een appelboom een wondermooi, jong meisje in een zee van licht. Léon kreeg heel wat visioenen, bekeerde zich en ging dagelijks naar de kerk. Toch bleef hij in grote zielennood en biddende en smekende om Maria’s hulp, beloofde hij een kapel te bouwen.
In visioenen werden aardbevingen en rampen getoond. Dagen tevoren was hij op de hoogte van de komende gebeurtenissen. Het eerste wat hij zag, was de verschrikkelijke ramp in Oost-Pakistan, het huidige Bangladesh. Het werd hem getoond door de Hemelse Vader in een beeltenis zoals wij die vroeger zagen op de afdrukken ‘Hier vloekt men niet. God ziet ons.’ In deze periode zag hij voor de eerste keer in een visioen de kapel, zoals Maria ze verlangde. Op de zoldering was geschreven in vele bekende en onbekende talen: ‘Ik ben uw aller Moeder, Koningin van de wereld’. Léon kreeg vele boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw en Haar Goddelijke Zoon Jezus, zeggende: ‘Weest niet bevreesd. Spreekt en zwijgt niet meer!‟ Léon Theunis overleed op 22 februari 1985
. https://www.toerismezuidrand.be/sites/default/files/tourist_guide/images/2020/07/Sneukelroute_Kapelletjesbaan%20in%20Mortsel.pdf

*Foto van Onze Lieve Vrouw van Mortsel die bloedtranen weent.
31 oktober 1973.

* De Kapel is duidelijk zichtbaar vanop de straat: mooi versierd met bloemen en verlicht.
Open alle dagen tussen 7 en 21 uur.

20150125_160314.jpg

20150125_160119.jpg

Mariabeeld temidden van vele heiligenbeelden.

20150125_160139.jpg

20150125_160212.jpg

Vele ex-voto’s

20150125_160227.jpg

20150125_160240.jpg

10 gedachten over “Mortsel * 1/11/13”

  1. Beste mensen,
    De broederschap Maranatha v.z.w. bestaat niet meer sinds 11 febr. 2014.
    Wij, als karmelgemeenschap, hebben niets te maken met de verschijningen van Bohan.

    Like

  2. Beste broeder Hendrikus,
    Ik was getuige van Mortsel-Bohan vanaf 1976, ik weet niet waar u toen was, maar u was er alvast niet bij. Ik was toen 9 jaar oud en heb als misdienaar in Maranatha alles van dichtbij meegemaakt. De doofpot-orchestratie van de officiële rooms-katholieke kerk om Mortsel-Bohan monddood te maken vanaf het overlijden van Leon Theunis in 1985 tot nu, vindt zijn emanatie in de schijnvertoning die jullie als zogezegde diep-traditionele katholieke gemeenschap denken te moeten opvoeren, met als enig doel de ware boodschap van Mortsel-Bohan uit te wissen. Jullie zijn ingehuurd om een schijnvertoning met veel rituelen op te voeren, liefst zo traditioneel mogelijk, om de echte boodschap van Maranata zo onopvallend mogelijk te laten verdwijnen. Het is een 29-jaar durende poging om de kern van Mortsel-Bohan te ontkrachten tot de mainstream van de huidige katholieke kerk, zwak en zonder inhoud. Wij hebben de kapel van Maranata gebouwd in 1978, wij hebben ze bezield en jullie hebben ze ontzield door nu de mensen anno 2014 voor te liegen over de ware aard van de Maranatha-kapel te Bierbeek. Gods wil zal zegevieren en daar kan u en uw kerkelijke instantie, die de leer van Christus heeft overgeleverd aan de vijand, niet tegen op.

    Like

  3. Hallo, ik ben op zoek naar informatie over Leon Theunis. Zijn er nog mensen die hem goed gekend hebben? Wie zou ik daarvoor kunnen benaderen? bvd.

    Like

  4. Beste Patrick,
    Ik heb Leon Theunis persoonlijk gekend en was misdienaar in Bohan en de Maranathakapel in Bierbeek samen met mijn broer nu een 40 jaar geleden, ook heb ik de andere broeders daar gekend zoals Pol en Louitje (zaliger) en Joske, maar laat het duidelijk zijn ik wil niemand in discrediet brengen nog van vroeger of nu!
    dus als je info wil kan je mij bereiken via email=
    fa216052@skynet.be

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.