Limburg

Diepenbeek (Stationsstraat) *

Diepenbeek SSA42937

De merkwaardige achthoekige O.L. Vrouwkapel op de Stationsstraat zal binnenkort gerenoveerd worden. Deze kapel is eigendom van het OCMW. «Na jaren ‘welles nietes spelletjes’, kunnen we overgaan tot de instandhoudingswerken», zegt OCMW-voorzitter Martha Roux. Dat is dan ook broodnodig, want het gebouwtje staat er in slechte staat bij. Als we het chronogram boven de deur mogen geloven, dateert deze kapel van 1872. In dat jaar werd de kapel gebouwd in opdracht van dokter Ghysens en lag oorspronkelijk gelijk met de weg. Tot in 1901 de weg werd verbreed en verhoogd, kwam het kapel in de diepte te liggen. In de kapel is een grot opgemetseld waarop een beeld van de O.L. Vrouw van Lourdes staat.

http://www.diepenbeekinfo.be/nieuws/

detail/1/1180/o-l-vrouwkapel-zal-eindelijk-gerenoveerd-worden

Info overgemaakt door de Heemkundige kring via Brigitte Holsteens

Bernadette in DiepenbeekSSA42933

Bij een bezoek op 2/1/09 troffen we inderdaad de wat vervallen en gesloten kapel aan. De ruiten waren bevroren; een foto nemen bleek onmogelijk. Door de offergeldsleuf maakten we de hierbovenstaande foto van Bernadette (bewerkt). De rotsen en het Mariabeeld waren onmogelijk te fotograferen (maar mooi!).

Op de buitenzijde van de kapel bevindt zich de volgende inscriptie: Virgini Lapurdi Miraculis Inclijtae.

Een gedachte over “Diepenbeek (Stationsstraat) *”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.