Limburg

Sint-Truiden (Kleinseminarie) 2/8/9

maria grot KS

Ook in het voormalig Kleinseminarie van Sint-Truiden, opvolger van de aloude benedictijnenabdij en nu fusieschool KCST, stond een grote Mariagrot, achter een hekken. Het geheel werd omwille van de bomen en het struweel (en ook omdat wij toen binnen de muren nog een Waalse afdeling hadden) ‘bosquet’ geheten. Maria troonde daar tegenover een groene dreef, die de speelplaats overzag. Bij het begin en de sluiting van de meimaand had daar een mooi ‘Lof’ plaats, met mariale gebeden en veel dito liederen, o.m. van onze muziekleraar-componist Edward Loos.

Tot onze spijt is na de grote fusie in de jaren negentig de verwaarloosde grot tot het laatste stukje beton afgebroken en van de muur ‘geschraapt’. De grot stond tegen de lange muur op de hoek van de Plankstraat en de Stenaertberg. 

Andere heren, andere wetten!

 

Een fijne zondag en alle goeds.

Groetjes,

Herman..  

hvanv@telenet.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.