Brussel

Brussel (Schaarbeek) 25/8/9

Jos van den Breede, directeur van het Sint-Lukasarchief, haalt een uniek exemplaar uit de vergetelheid. “In de voormalige Franciscanerkerk te Schaarbeek staat, in een zijkapel naast het koor, een houten grot: niet in cement maar compleet in hout gesculpteerd! Wij als SLA hebben in de kerk jaren ons hoofdkwartier gehad, maar verkochten haar tenslotte aan Roemeense gelovigen omdat we niet meer konden instaan voor onderhoud en restauratie. De houten grot kan dus tijdens de kerkdiensten bewonderd worden.”

B. Vrancken

Een gedachte over “Brussel (Schaarbeek) 25/8/9”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.