Antwerpen

Niel (Boomsestraat) 8/11/9

http://www.atv.be/item/grond-waarop-het-grotteke-staat-wordt-verkocht

bekijk het filmpje, gemeld door Bedo

Niel verwaarloosd grotje.jpg

Niel 679_001

Info: Joanna Van Bladel

Nog info over Niel:

De grot van Niel wordt openbaar verkocht als bouwgrond. Ze is een getrouwe weergave van het Franse bedevaartsoord Lourdes en 113 jaar oud.

Ze is herschapen in een echte wildernis. De voorbije twintig jaar boden zich kopers aan, maar omdat één van de erfgenamen het been stijf hield, viel alles in het water. Geschat wordt dat er zo’n tweehonderd erfgenamen zijn.

Woordvoerster van de erfgenamen Marijke De Greef zet nu vaart achter de verkoop. De Nielse advocaat Mieke De Troetsel werd aangesteld als beheerder. Ze vertegenwoordigt onbekende of onvindbare erfgenamen bij de openbare verkoop.

http://www.gva.be/antwerpen/niel/nielse-lourdesgrot-verkocht-als-bouwgrond.aspx

Niel verwaarloosd grotje.jpg

Niel.jpg

* Al meer dan dertig jaar wordt een oplossing gezocht voor de Lourdesgrot in de Boomsestraat. Er was maar één mogelijkheid: verkopen. Probleem: zo’n 300 erfgenamen moeten de acte tekenen. Toch komt er schot in de zaak.

Steenbakker Gerard Verbeeck liet de grond op het einde van de 19de eeuw bouwen. Verbeeck, die met zijn zus Leonie in een herenhuis aan de Boomsestraat woonde, bracht in 1896 een bezoek aan Lourdes. Hij wou meteen een gelijkaardige grot in Niel bouwen. Nog datzelfde jaar werd met de werken gestart. Wegens het grote niveauverschil werd in het onderste deel een grot gebouwd en ter hoogte van de straat een kapel. Die werden ingewijd op vrijdag 13 juni 1897. De grot werd de ‘Tweede Lourdes Grot’ genoemd en trok heel veel gelovigen.

3a8f8ce2-20c9-11e5-a995-0812c78d037b_web_translate_26.34297520661157_0__scale_0.27548209366391185_0.27548209366391185__.jpg

4 gedachten over “Niel (Boomsestraat) 8/11/9”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.