Antwerpen

Wuustwezel (Bredalaan) * 13/12/9

FAM  VERDYCK-VAN AERT Bredalaan 330

Maria Van Aert [ mokkaroomsoezeke@gmail.com ]

GROETJES EN SUCCES MET UW ZOEKTOCHT

DSCN0422 - kopie

Met aandacht hebben m’n man en ik uw verhaal gelezen in de Gazet van Antwerpen over uw opzoekingen naar Lourdesgrotten, hier volgt het verhaal van onze grot.

In de tuin van het oude herenhuis dat wij aankochten in 1994 staat een Lourdesgrot van ongeveer 1.80 m hoog.

Een kleindochter van de vroegere bouwheer namelijk de HEER JOZEF VERELLEN tevens de stichte van het alom gekende sigarenfabriek VERELLEN was op verlof in Belgie., ze wilde tijdens haar verlof graag het huis en de tuin bezoeken van haar grootouders en tevens de plaats waar ze gedeeltelijk was opgegroeid , voor ze met haar ouders na het beëindigen van oorlog 2 naar Argentinie uitweken.

Het oude huis zelf hebben wij gesloopt en vervangen door een klassieke nieuwe woning, maar de tuin hebben wij gedeeltelijk ongemoeid gelaten en verder opnieuw aangelegd.

Het was tijdens haar bezoek en met een wandeling door de tuin met haar vriendin dat ze vroeg waar de grot was gebleven, ze stond er echter slechts een drietal meter vandaan, voor haar was het echter heel moeilijk te herkennen daar ze geweldig was overgroeid met klimop en de stenen fel vergroend waren, ook de omgeving aan de grot was fel veranderd, de bomen en de struiken waren nog heel klein toen zij vertrok naar Argentinie, nu waren het echter grote reuzen geworden. en voor de grot lag vroeger een prachtig bloemperk, nu is het echter een kleine bosrijke omgeving.

De dame was super verheugd dat wij de grot hadden laten staan en spontaan begon ze het ontstaan ervan te vertellen:

Haar grootvader Jozef Verellen was voor die tijd een verwoede jager en met alles dat er bijkomt zoals grote feesten.  Zo had hij samen met vrienden weer een jachtpartij georganiseerd,

het aangeschoten wild werd in de kelder gelegd om af te sterven en men moest dus enkele dagen wachten voor men aan de feestdis kon beginnen, op een dag stond er een lekkere haas op het menu, maar de pret voor grootvader werd bedorven want er bleef een hazebeentje steken in het verkeerde keelgat, er was niets aan te doen en voor die tijd moest hij een zeer serieuze operatie ondergaan, zijn  herstel verliep echter heel slecht want de wonde begon te verzweren en wel zo erg dat men voor z’n leven begon te vrezen, de ganse familie  VERELLEN , vrouwen  nen kinderen incluis besloten om een zeer mooie Lourdesgrot te bouwen in de tuin en er iedere dag door allen een paternoster  te gaan bidden , en zowaar het lukte : grootvader herstelde en aan de kinderen werd er op het hart gedrukt elke dag ze voorbij de grot kwamen een weesgegroetje te bidden.

De grot heeft dus wel een heel speciaal verhaal , en wij hebben er sinds een paar jaar in Scherpenheuvel een mooi Mariabeeldje voor gekocht, de grot is opgebouwd uit natuurstenen en hele bakstenen en veel kolensintels die uit de centrale verwarming kwamen van het oude herenhuis.

Jammer genoeg is de dame na haar terugkeer in Argentinie enige tijd later zwaar ziek geworden en later overleden, gelukkig heeft zij ons nog het hele verhaal kunnen vertellen

FAM  VERDYCK-VAN AERT Bredalaan 330

Maria Van Aert [ mokkaroomsoezeke@gmail.com ]

GROETJES EN SUCCES MET UW ZOEKTOCHT

DSCN0421 - kopie

DSCN0422 - kopie

De huidige eigenaars houden ook van hun grotje. Zij hebben er boshyacinten rond geplant.

2 gedachten over “Wuustwezel (Bredalaan) * 13/12/9”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.