3 gedachten over “Wuustwezel (Sterbos) 22/5/10”

 1. Geachte,
  Toevallig kwam ik vandaag op dit plaatsje terecht na het bezoeken van de woning naast de kerk en de grot. Ik voelde daar een enorme energie aan het plaatsje van de grot en het kerkje. Langs de ene kant enorm liefdevol maar langs de andere kant ook een zwaar verleden. Graag had ik geweten of u ook dergelijke gewaarwording hebt gehad. Ikzelf ben ook volop gepassioneerd van kerken, religie en geschiedenis.
  Kent u toevallig iets van de geschiedenis van de grot en de kapel ?
  Mvg yasmine

  Like

 2. Hallo,
  het is de kapel van St Antonius-sterbos. Ze is gebouwd door de baron die daar een landgoed bezat. Er is ook een pastorij tegenaan gebouwd.Vroeger was er ook een schooltje aan verbonden zodat de weinige kinderen die Sterbos toen rijk was toch naar school konden gaan.De zusters van Opwijk zijn daar indertijd gestart met de school.
  Op het einde van de tweede wereldoorlog werden achter de hekken en in de kapel Duitse soldaten/krijgsgevangenen vastgehouden.
  Ikzelf ben nog misdienaar geweest in deze kapel omstreeks 1968

  Like

  1. Beste, Ik zoek meer info mbt de grot en de kapel. mijn moeder Julia Raats ( nu 92 jaar) is getogen en geboren op het Sterbos Haar moedr was Elisabeth Goetstouwers. mijn tel. 03/033530253 Evers Carlo Heemkring Wijnegem

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.