Oostkantons

Eupen (Nispert) 28/7/10

“Ik ontdekte in het woud anbij Eupen, boven op een heuvel, een klein Lourdesgrotje daterend begin 20e eeuw en nog steeds goed onderhouden door een inwoner uit Nispert (gemeente Eupen).

Je komt het halverwege de wandeling ‘Zur Blockhütte und zur Diepbach’ tegen, ca. 8 km. Je start vanaf Unterstadt Eupen aan het Temsepark, aan de brug van de Weser. Volg de blauwe markering aan de bomen. Info: bij de toeristische dienst Eupen.

Er is een perfecte treinverbinding Oostende-Brussel-Eupen. Vanuit Antwerpen is de totale reistijd 2u.20′. Tijdens de zomermaanden met ‘summerticket’ aan € 7,50 per traject. Uit respect voor de bevolking daar spreek je best Duits (of doe wat moeite…) men is dar zeer gevoelig aan en ook met Nederlands kan men er terecht.

Ik wou een foto mailen maar ik vind nergens in uw blog een mogelijkheid om dit te doen.” (meegedeeld)

Met vriendelijke groet,

waltervannispen@hotmail.com

BLOCKHUTTE-DIEPBACH 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOCKHUTTE-DIEPBACH.jpg
BLOCKHUTTE-DIEPBACH 2.jpg
BLOCKHUTTE-DIEPBACH 3.jpg
BLOCKHUTTE-DIEPBACH 4.jpg

 

 

3 gedachten over “Eupen (Nispert) 28/7/10”

 1. Ik heb deze wandeling samen met een andere roadrunner gedaan / ter plaatse aan het grotje zijn we samen een 10 minuten de stilte bewaard ! juli 2010!

  Like

  1. Ik ken deze plek heel goed omdat ik van Eupen ben. U (Walter Vannispen) maakt mooie reklame voor Eupen. Ik ben echter niet akkoord met u als u schrijft: “Uit respect voor de bevolking daar spreek je best Duits (of doe wat moeite…) men is dar zeer gevoelig aan en ook met Nederlands kan men er terecht.”
   Wij zijn helemaal niet chauvenistisch; de meeste mensen in de Duitstalige gemeenschap spreken meerdere talen: frans nederlands, engels … Wij helpen iedereen verder die ons beleefd aanspreekt. Wij leven aan de ontmoetingslijn van de romaanse en germaanse kultuur, niet aan de scheidingslijn. Wij staan open voor anderen, wie het dan ook zij.
   Ondanks dit, toch bedankt voor het vermelden van het verborgen grotje.
   Joseph Weber

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.