Limburg

Maaseik (Catharinakerk) 18/1/11

De Sint-Catharinakerk in hartje Maaseik heeft een lange, maar vooral veelbesproken geschiedenis achter de rug. De restauratiewerken duren nu al jaren. Nu wil men ook de Lourdesgrot naast de Catharinakerk restaureren. Daarvoor is 25.000euro uitgetrokken. Maar de beheerder, het kerkbestuur van Maaseik, staat nu twijfelachtig tegenover de restauratie. Tientallen stenen en blokken liggen los in de grot. De beelden zijn stuk en ook het offerblok werd al opengebroken. Het dossier is overgemaakt aan het stadsbestuur van Maaseik. De ideeën om de grot te restaureren zijn er, maar ook om ze uit het straatbeeld te halen. Een van de redenen is dat er van deze grotten honderden Vlaamse varianten zijn, wat het allesbehalve origineel maakt.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=KO2RTNLG

Maaseik Catharinakerk.jpg

Maaseik Catharinakerk.jpg

Maaseik.jpg

Artikel meegedeeld door Johan Vanwetswinkel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.