Limburg

Nieuwerkerken (Kozen) tussen de appelplantages 24/11/11

Via Kerk en Leven maakte ik kennis met uw passie voor Lourdes grotten, het zou kunnen dat een aantal jaren geleden ik ook gereageerd heb op een bericht in de weekkrant, doch dit wil ik hier in het midden laten, ben daar niet meer zeker van.

P8200038.JPG

P8200038.JPG

Zelf ben ik ook bezig met het schrijven van een brochure handelend over kapellen en kapelletjes in Nieuwerkerken en deelgemeenten, eerst wou ik de Lourdesgrotten niet opnemen, maar iets heeft mij ertoe doen besluiten om deze toch te vermelden. Volgens de info in ons bezit zouden er 19 grotten in groot Nieuwerkerken staan. In bijlage alvast een foto genomen in july van dit jaar. meer informatie vindt u in het infoblaadje van heemkunde Nieuwerkerken, u zult dit ontvangen via bpost. Telkenmale ik een foto neem van een grot(je) in onze gemeente (n), zal ik een exemplaar doorsturen via mail, dit kan wel even duren maar ik houd me aan mijn belofte, geen probleem.

Is er op uw site ook een link naar foto’s van kapellen, ben gisteren daar op terecht gekomen en vind het vandaag niet meer terug, stom hè.

Hopende u van dienst te zijn geweest verbijf ik,

Met vriendelijke groeten
Eddy Cox                                       Eddy Cox <cobam@telenet.be>

 
*Dank voor uw antwoord, de grot bevind zich midden tussen de appelplantages, grondgebied Kozen.
Moeilijk om u de goede weg te wijzen via mail, u mag altijd  tot bij mij thuis komen, dan gaan we er samen naar toe,  het kan met de auto of een (flinke) wandeling.
Best is dat we dan eerst afspreken op een droge dag.
Graag tot nog eens.
 
Met vriendelijke groeten
Eddy
0499 73 56 74

kaartje Kozen.jpg

Bij deze onderneem ik toch een poging om u de weg te wijzen naar de grot, mocht je het niet vinden dan mag je me altijd contacteren, je bent ook altijd welkom.
 
Je kan naar de lokatie van de grot langs twee wegen:
 
  • Via Kortenbos naar Kozen, aan de kerk naar links en volgen tot voorbij de kapel van de H.Donatus, beetje verder rechts veldweg inslaan, dan zit je tussen de appelbomen, rechtdoor volgen tot voorbij het bos, de grot ligt op uw rechterzijde.
  • Aan KBC in Kozen indraaien, veldweg volgen tot voor het bos en dan rechts.
De veldwegen zijn de open ruimten tussen de aanplantingen.
 
Het is niet gemakkelijk te vinden en bij deze succes, weer bijna vergeten, Eskimo 1 dat ben ik ook.
 
Met vriendelijke groeten
Eddy
 
 
*

Scan Lourdesgrot Nieuwerkerken.jpg

Nieuwerkerken.jpg

Een gedachte over “Nieuwerkerken (Kozen) tussen de appelplantages 24/11/11”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.