Oost-Vlaanderen

Dendermonde (Grembergen – Dokter Haekstraat) 27/12/11

Kasteel en park “Hof ter Geesten”

Dokter Haekstraat 35-37, Dendermonde (Oost-Vlaanderen)

Het domein is gelegen in de dorpskern, nabij de Sint-Margrietkerk. Landhuis, voormalig pachthof, hekwerk aan pijlers, park met grachten, bomen- en plantenbestand, bruggetjes, theepaviljoen, heiligenbeelden, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot, beschermd als monument bij M.B. van 05.01.2004.

http://inventaris.vioe.be/dibe/relict/48977

125960 Dokter Haekstraat.jpg

Een gedachte over “Dendermonde (Grembergen – Dokter Haekstraat) 27/12/11”

 1. Grembergen
  Dokter Haekstraat 35-37
  Het domein Hof ter Geesten is een uitzonderlijk voorbeeld van een omgracht buitengoed van de lokale adel, dat teruggaat op een historische site met gescheiden opper- en neerhof dat minstens tot de 18de eeuw opklimt. De brede omgrachting binnen het kasteeldomein en de lokalisatie in de nabijheid van de dorpskom getuigen van het residentieel
  Dokter Haekstraat 35-37
  Het domein Hof ter Geesten is een uitzonderlijk voorbeeld van een omgracht buitengoed van de lokale adel, dat teruggaat op een historische site met gescheiden opper- en neerhof dat minstens tot de 18de eeuw opklimt. De brede omgrachting binnen het kasteeldomein en de lokalisatie in de nabijheid van de dorpskom getuigen van het residentieel karakter en het aanzien van de vroegere bewoners.
  Een wandeling langs de verschillende paden en bruggetjes over de omlopende brede gracht met eilandjes leidt ook naar een Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot met Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesbeeld, een Heilig Hart- en Heilig Hart van Mariabeeld op sokkels.
  Het park herbergt eveneens een waardevol bomen- en plantenbestand.
  https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/48977karakter en het aanzien van de vroegere bewoners.
  Een wandeling langs de verschillende paden en bruggetjes over de omlopende brede gracht met eilandjes leidt ook naar een Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot met Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesbeeld, een Heilig Hart- en Heilig Hart van Mariabeeld op sokkels.
  Het park herbergt eveneens een waardevol bomen- en plantenbestand.
  https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/48977

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.