Geen categorie

Braga (Portugal) 18/6/12

Braga (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte):

Deze grot staat naast de grote kerk daar, maar er staat geen beeld in, is wel bedoeld als grot.

gemeld door Clara Mathues

Braga (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte) DSC04161 - kopie.JPG

Braga (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte) DSC04161 - kopie.JPG

Braga is met 170.000 inwoners de op drie na grootste stad van Portugal en de religieuze hoofdstad van het land. “Bracara Augusta” was al in de Romeinse en Arabische tijd een belangrijke handelsplaats. Op 7 km voor Braga ligt de bedevaartskerk Bom Jesus de Monte. Hier kan de kruisweg, de Via Sacra gevolgd worden als een monumentale barokke trap. De trap bestaat uit de Escadório das Três Virtudes (waarin de drie deugden geloof, hoop en liefde worden uitgebeeld) en de Escadório dos Cinco Sentidos (waarin de vijf zintuigen worden uitgebeeld), met aan weerszijden kapellen, fonteinen en beelden. Boven is een mooi uitzicht te zien over de omgeving. In Braga zelf staan 30 kerken, maar vooral  de Sé, de kathedraal is heel erg de moeite van het bezoeken waard.  De oorsprong van deze kathedraal ligt in de 11de eeuw. Bij de kathedraal, in de Capela dos Reis, bevinden zich de graven van onder andere de ouders van de eerste koning en de mummie van aartsbischop Lourenço Vicente.

http://www.gerardvanbochove.nl/SpanjePortugal/portugal01nl.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.