Vlaams-Brabant

Hoegaarden (Meldert – Kerselaarstraat) * 24/5/14

Bij de familie Saelmaekers-Janssens in de Kerselaarstraat 20 te Hoegaarden-Meldert staat een door vader zelfgemaakt Lourdesgrotje op de binnenkoer. Moeder is er nog altijd zeer trots op.

Gemeld door één van de 5 dochters des huizes, Maria Saelmaekers, op vraag van moeder Irma Janssens.

tuingrotje

tuingrotje

Deze Lourdesgrot werd gebouwd door Gustaaf Saelmaekers in 1987. Voordien woonde Gustaaf en zijn echtgenote Irma Janssens op een boerderij in de Meerstraat nr. 54 te Meldert (Hof ter Menen). Daar hadden deze diepgelovige mensen ook al een Mariakapelletje, dat zij mooi versierden. De echtelingen bezochten met hun gezin vele Mariaoorden.

Het Lourdesgrotje werd gemaakt van rotsblokjes die ze liggen hadden en toen later iemand van de familie het Lourdesgrotje wilde invoegen,  verzette Gustaaf zich hiertegen. Alles moest blijven zoals het was.

tuingrotje

Gustaaf is reeds overleden in 2002. Daarna zorgde Irma dagelijks voor het onderhoud van het Lourdesgrotje. Zij overleed op 19/9/2014 en vanaf dan houden hun 5 dochters Maria – Anna – Christine – Agnes en Lieve het Lourdesgrotje nog steeds in ere. Allen zijn er terecht heel fier op. Het grotje is versierd met vele mooie bloemen en met vele noveenkaarsen.

tuingrotje

Het dagelijks gebed van mama Irma Janssens:

“Ik dank U God om al die jaren

waarin wij gelukkig waren,

te midden velden, wei en groen

konden wij stil genieten van Gods welig seizoen.

Met stoere hand hebben wij gezaaid en geplant

en wachten vol blijdschap op de oogst van ons land.”

3 gedachten over “Hoegaarden (Meldert – Kerselaarstraat) * 24/5/14”

  1. Beste Hilda, ik ben een trouwe volger van Lourdesgrotten ik zou graag eens naar de lourdesgrot in Wommersem willen gaan, is deze plelk gemakkelijk bereikbaar met d e auto om dat ik met een blinde man en een slechtziende wil er naar toe rijden, is er ook daar in de omgeving gelegenheid om iets te nuttigen en kan men er ook kaarsen en andere dingen kopen? beste groeten Pierre Roelants

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.