Antwerpen

Willebroek (Brielen) 2/6/14

Aan Brielen, op loopafstand van de kerk, langs het kanaal te Tisselt, werd op 15 aug 2013 een Lourdesgrot ingewijd.

Ze staat op privéterrein van priester professor Paul Cooreman en is altijd toegankelijk voor het publiek.

Ook makkelijk te bereiken voor rolstoelgebruikers.

Bouwjaar onbekend.

Wordt frequent bezocht.

Een aangenaam plekje om tussen de bomen tot rust te komen.

gr Bedo

tisselt - brielen.jpg

017.JPG

013.JPG

018.JPG

2 gedachten over “Willebroek (Brielen) 2/6/14”

  1. Aan Brielen, langs het kanaal in Tisselt, is in het bos van Baeckelmans een nieuwe Lourdesgrot ingewijd. De Lourdesgrot staat op privé-domein van priester-professor Paul Cooreman, maar is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk voor het publiek. De Lourdesgrot werd door priester Paul Cooreman zelf ingewijd op 15 augustus, Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Nadien volgde een eucharistieviering, opgeluisterd door het Tisseltse parochiekoor Sint-Jan. Wanneer de grot gebouwd werd is niet bekend. Wellicht is de grot in dezelfde periode gebouwd als de grot in Hombeek, de grot in Ramsdonk en de grot aan de Hombekerkouter in Leest, die ingehuldigd werd in 1961. De ruimte rond de grot in Tisselt is omheind met een groene afspanning. Het paadje en het toegangspoortje naar de grot zijn breed genoeg. Ook rolstoelgebruikers raken bij de grot. Het originele Mariabeeld in de nis van de grot is door een creatieve vrijwilliger mooi gerestaureerd. De site wordt aan de lijst met het Willebroeks erfgoed toegevoegd, waartoe ook het Landhuis Baeckelmans, waar Paul Cooreman woont, al behoort.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.