Een gedachte over “Dendermonde (Oudegem) 10/10/14”

  1. Aan de huidige Ouburg in Oudegem (Dendermonde) liet de vooraanstaande familie Van Mossevelde in 1870 een villa met kasteelallures in neoclassicistische stijl bouwen. Het domein was later gekend als de villa Raymond Van Mossevelde. De omringende tuin werd wellicht gelijktijdig met de bouw van de villa aangelegd als een glooiende landschapstuin, voorzien van romantische tuinelementen zoals onder meer de achtvormige vijver met gesmeed ijzeren bruggetje. De tuin bevat eveneens een interessant bomenbestand. Achterin bevindt zich een grote Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot. Ook het koetshuis uit de late 19de eeuw is bewaard gebleven. In 1919 verkocht de familie het herenhuis met bijhorend park aan de zusters van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie om er hun kloostergemeenschap en meisjesschool in onder te brengen. In 1987 werd de villa, met de tuin, de omheining met hekken en het koetshuis, beschermd als monument.
    Villa R. Van Mossevelde, Oudegem

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.