Vlaams-Brabant

Mechelen (Hombeek – Schoorstraat) 13/12/14

Hombeek Schoorstraat httpswww.flickr.comphotossremossets72157632637652647detailpage=21.jpg

Info Jacques Vervotte uit  Mechelen: In Hombeek in de Schoorstraat is er een kapel ter ere van onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Hombeek Schoorstraat httpswww.flickr.comphotossremossets72157632637652647detailpage=21.jpg

https://www.flickr.com/photos/sremos/9347019259/in/set-72157632637652647

De wens van Francisca De Wit is uitgekomen: het kapelletje van de Schoorstraat in Hombeek schittert weer. De inhuldiging gebeurt tijdens de ‘Kermis oep ’t Heike’, maar de 100-jarige mag het zelf niet meer meemaken.

 

Francisa 'Wiske' De Wit. - Antoon VerbeeckFrancisa ‘Wiske’ De Wit. – Antoon Verbeeck

De 100ste verjaardag van Francisca – beter bekend als ‘Wiske van Dokes’ – werd op 7 september nog uitbundig gevierd. Ze wilde evenwel geen cadeautjes, wel dat het geld zou worden besteed voor de restauratie van het kapelletje. Zo gebeurde ook. Volgende week vrijdag wordt het vernieuwde gebouwtje plechtig ingehuldigd, maar zijzelf zal niet aanwezig zijn. “Ze is een paar weken geleden overleden, maar ze heeft het nog geweten. Ze heeft haar wens in vervulling zien gaan”, zegt zoon Johnny Sollie. Hij was gisteren zelf aan het schilderen. “Een aannemer heeft nieuwe ramen en een nieuwe deur gezet, de rest hebben we met de buurt zelf gedaan. Het kapelletje werd destijds ook door het gehucht gezet.” De inhuldiging wordt ingepast in het programma van de ‘Kermis oep ’t Heike’ van de Koninklijke fanfare Vrolijke Vrienden, waar Johnny deel van uitmaakt. “Na de gebedsdienst van 10 uur in de zaal van de fanfare komen we naar hier om een gedenkplaatje op te hangen. Daarna volgen dan het aperitiefconcert en de barbecue.” Het zijn de slotactiviteiten van de kermis, die morgen vrijdag al van start gaat met een muziekavond. “Met Gino en Yves Seghers kiezen we voor bekendere namen. De schlageravond is gratis”, zegt secretaris Luc Holemans. Voor het overige de klassieke ingrediënten op het programma zoals kermis, fotowandelzoektocht en zomerterras. Wel nieuw is een zeepkistenrace (tot en met morgen inschrijven via delanghemichel@gmail.com). “Om jongeren aan te trekken, al kruipen we wel weer uit het dal. We hebben weer heel wat jonge muzikanten.” Info: vrolijkevrienden.be. (WVK)

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mechelen/fanfare-viert-kermis-en-wiske-van-dokes-a1982373/

Johnny Soli renoveerde de kapel aan de Schoorstraat voor zijn moeder. - David Legreve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.