Vlaams-Brabant

Liedekerke 9/12/15

Het wonder van Liedekerke

Liedekerke.jpg

Liedekerke, het nieuwe Lourdes
http://www.ringtv.be/nieuws/liedekerke-het-nieuwe-lourdes
Lies De Smedt

Liedekerke.jpg
Liedekerke ontpopt zich tot een bedevaartsoord. Al bijna 200 gelovigen zijn afgezakt naar de Vrijheidsstraat om er enkele druppels van helende olie te bemachtigen. Die olie is afkomstig van twee beeldjes in de slaapkamer van Nelly Du Bois.
Nelly Dubois kocht ooit in de kringloopwinkel in Liedekerke een beeldje van Paus Johannes Paulus II. Op een dag ontdekte ze dat het beeld een olie afscheidde. En die olie blijkt een heilzame werking te hebben.
Nelly’s broer kampte na een heupoperatie namelijk met een verlamde voet. Maar de olie van Paus Johannes Paulus II deed wonderen. “Na een drietal weken kreeg ik steken in mijn teen. Het gevoel in mijn been kwam terug. Mijn kinesist staat voor een raadsel”, aldus Geert Dubois.
Ook een Mariabeeld in de slaapkamer van Nelly geeft op een mysterieuze manier olie af. Intussen is de geneeskrachtige werking van de olie al ver buiten Liedekerke bekend. Er zakten al bijna 200 bedevaarders uit alle hoeken van de wereld af naar de slaapkamer van Nelly. Ze krijgen een buisje en een watje met olie mee en bidden en hopen dan op beterschap.

Meegedeeld door Julia Daems

VLOEISTOF ZOU GEBRUIKERS VAN KWALEN GENEZEN

Buste paus lekt ‘wonderolie’

Nelly Du Bois toont de buste van de paus. De olie vangt ze op in een bakje. - Foto PN
Nelly Du Bois toont de buste van de paus. De olie vangt ze op in een bakje. – Foto PN

Liedekerke heeft haar eigen mirakel. De buste van paus Johannes Paulus II scheidt wonderolie af. “Mijn voet die al twee jaar lam was, kon ik weer bewegen nadat ik hem had ingesmeerd met de olie”, zegt Louis Du Bois.

De mysterieuze afscheiding van olie uit de buste van de voormalige paus begon een drietal jaar geleden, maar raakt nu pas bekend. “Het beeldje stond in mijn veranda, maar met de zaligverklaring besloot ik de kleine buste op mijn slaapkamer te zetten bij de rest van mijn beelden”, begint Nelly Du Bois het verhaal. “Dat was op 1 mei. Een dag later zag ik hoe mijn hondje aan het tafeltje een vloeistof aan het opdrinken was. Stomverbaasd zag ik hoe er een vettige vloeistof van het beeldje liep. Ik kocht de buste dertien jaar geleden in een kringloopwinkel en hij stond sindsdien in mijn veranda, maar nooit heb ik er iets vreemds aan gezien.”

Twijfelachtig

Nelly nam meteen contact op met pastoor Andy Penne uit Galmaarden, die ze kende via Facebook. Hij is enkele keren langs geweest. “Zelf sta ik normaal twijfelachtig tegenover zulke ‘wonderen’ maar ik kan ook enkel vaststellen dat er op een onbekende wijze olie uit het beeldje komt en er al mensen door genezen zijn.”

Pastoor Penne nam Nelly samen met het beeldje vorig jaar in oktober mee naar Monseigneur Leonard en die liet weten dat er kerkelijk onderzoek zal ingesteld worden. “Maar voorlopig is er nog niets onderzocht”, weet Penne. “Het beeldje zal overgemaakt worden aan een universiteit voor wetenschappelijk onderzoek.”

Enkel de vader van de apotheker uit de straat onderzocht de vloeistof. “Maar hij is dierenarts en over oliën weet hij dus ook niet alles”, verklaart De Baere. “Maar het gaat om een zuivere olie en de afkomst is niet meteen te achterhalen. Een onderzoek in een labo is peperduur.”

Maar vreemder is de genezing van verschillende personen, waaronder de broer van Nelly. “Vijf jaar geleden kreeg ik een heupprothese”, doet hij het verhaal. “Als gevolg daarvan kreeg ik een afstervende zenuw en een klapvoet waardoor ik de voet niet meer kon bewegen. Ik moest naar de kinesist en liet mijn wagen aanpassen. Maar ik smeerde twee jaar later olie van de buste over mijn been en ik kon mijn voet plots weer bewegen.” Ook zijn kinesist staat voor een raadsel. “Als een zenuw zich binnen een bepaalde tijd niet hersteld, is die afgestorven”, legt kinesist Danny Meert uit. “Na twee jaar was die tijd bij Louis al lang verstreken, maar plots kon hij zijn voet weer bewegen. Hoe dat komt, weet ik niet, ik heb het nog nooit gehoord dat zoiets gebeurt.”

Buisjes opgestuurd

En voorbeelden als bij Louis zijn er nog. “In die drie tijd hebben we al zeker tweehonderd mensen zien passeren in de slaapkamer”, zegt Nelly. “We hebben al buisjes met olie naar Amerika verstuurd en er zijn zelfs al mensen uit Damascus en Fátima naar hier gekomen. Geld vragen we er niet voor, dat mag ook niet.”

Ook een mariabeeld, een zogenaamde Rosa Mystica, die naast de buste werd geplaatst scheidt olie af en uit de rozen op de borst komt soms bloed. “De olie ruikt naar hout wat mij aan het kruis van Jezus doet denken”, besluit Nelly.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-liedekerke/buste-paus-lekt-wonderolie-a2422771/

2 gedachten over “Liedekerke 9/12/15”

  1. ik ben woensdag 6-1-2016 bij u aan de deur er was niemand ni thuis ik zo graag olie komen halen want ik heb problemen met mijn longen en eens proberen met die olie mijn tel is 026573838 na 6 uur aub

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.