Geen categorie

Nederland (Meerssen-Bunde) * 10/10/16

Meerssen is een dorp in het Heuvelland van de Nederlandse provincie Limburg met ongeveer 5840 inwoners. Het is sinds 1 januari 1982 de hoofdplaats van de toen gevormde gelijknamige fusiegemeente Meerssen. Samen met Bunde en Rothem vormt de plaats een dichtbevolkt gebied ten noorden van de provinciehoofdstad Maastricht. Het voormalig klooster met pensionaat werd in 1875 gesticht op het landgoed “Overbunde”. https://nl.wikipedia.org/wiki/Meerssen.

De grot is uit 1900. Vrijwilligers hebben de oude Lourdesgrot opgeknapt. Hij is opnieuw ingewijd in 1990. Adres: Kloosterweg 58 6241 GB Bunde – gemeente Meerssen Bij Huize Overbunde

http://www.kerkgebouwen-in-limburg.nl/kerken/bunde/lourdesgrot-overbunde

nederland

nederland

https://www.youtube.com/watch?v=oW7X0qZrTsA

Gemeld door Edward Avermaete

*We bezochten deze mooie Lourdesgrot in de tuin van het voormalige klooster, dat nu dienst doet als woongemeenschap, samen met de familie Peustjens.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Prachtige wandeling en prachtige grot. De Kloosterweg tot helemaal op het einde doorwandelen, dan veldwegje links inslaan, brugje oversteken en dan rechts via de Kastanjeboomlaan bereik je via een lus de prachtige Lourdesgrot. Maria heeft hier letterlijk en figuurlijk 2 gezichten. Eentje richting park en eentje richting Holvoetpad of Dennenberg.

 

Een gedachte over “Nederland (Meerssen-Bunde) * 10/10/16”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.