Waals-Brabant

Incourt (Chapelle St.-Laurent) 2/11/16

Cette grotte doit avoir été construit en 1927.

Elle se situe Rue Marcel LOUIS à Chapelle-St-Laurent (Incourt – Piétrebais) .

On y célèbre une messe chaque année début mai et au 15 août.

Josiane Louis [mailto:fc064405@skynet.be]

piétrebais -glimes 010.jpg

piétrebais -glimes 010.jpg

*Een mooie grot voor uw inventaris: ter hoogte van de Rue Marcel Louis 49 in Piétrebais (deelgemeente van Incourt in Waals-Brabant; net over de taalgrens) staat een zeer mooie Lourdesgrot, daar geplaatst door de inwoners van Piétrebais als dank dat hun dorp gevrijwaard is gebleven van de bombardementen in W.O.II. De grot wordt nog regelmatig gebruikt voor misvieringen, vooral in de meimaand, en bezocht door voorbij fietsende toeristen én de dorpsbewoners zelf. Voor meer info: familie Wauters-Plas (tel.nr.: 010/81.18.70)

75115095.jpg
*pietrebais 1pietrebais 2
pietrebais 3

Volgens inlichtingen ter plaatse is hier hoogstwaarschijnlijk telkens sprake van dezelfde Lourdesgrot. De drie plaatsen Incourt (Chapelle Saint Laurent), Incourt ( Piètrebais) en Grez-Doiceau (Sart Biez) liggen ook vlak bij elkaar. De enige grot die ik gevonden heb en hier bekend is, is deze. Ze is gelegen te Piétrebais in de straat Fond du Moulin in het dorp Chapelle Saint Laurent. Prachtig gelegen tegen een bergflank van het bos. Een bezoekje meer dan waard.

Bedo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.