2 gedachten over “Sint-Genesius-Rode (Sint-Genesiuskerk) 1/7/18”

  1. Hierbij nog wat info over de grot achteraan in de Sint-Genesiuskerk:
   De Lourdesgrot achteraan in de Sint-Genesiuskerk van Sint-Genesius-Rode werd in 1909 gebouwd door pastoor August Hermans (pastoor in Rode van 1908 tot 1914) op de plaats waar vroeger de doopkapel was. 1908 was de vijftigste verjaardag van de eerste verschijning. De grote populariteit van OLV van Lourdes en Bernadette lagen ongetwijfeld aan de basis van de bouw van de grot in de kerk van Rode.
   Ook vandaag komen nog regelmatig mensen naar de grot om er even te bidden of een kaars te branden voor hun intenties : een klein devotielichtje of een noveenkaars. Recent werd het kaarsenaanbod uitgebreid met een driedagen-kaars met afbeelding van OLVrouw van Lourdes en Bernadette.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.