Limburg

Genk (Melbergbos) 20/8/18

Genk Heilig Bos

http://www.uitingenk.be/nl/uig_content/record/3193/het-heilig-bos.html

Reeds in 1790 werd tegen de stam van een eeuwenoude eik in het Melbergbos (D’Ierdt) een stenen Mariabeeldje aangetroffen. Het beeld werd vooral aangeroepen door koortslijders.
Omwille van de stijgende toevloed van pelgrims, werd in 1820 een kapelletje opgericht, dat al in 1836 werd vervangen door een ruimer, stenen exemplaar, omdat het aantel bedevaarders alsmaar toenam.

 

Genk Heilig Bos
Het was op een warme, zonnige julidag in 1981, toen Bertha Olaerts, samen met een vriendin een wandeling maakte in het Melbergbos. Toen ze omstreeks 17u30, na het bidden van een rozenkrans, huiswaarts wilden keren, zag Bertha in de onderste takken van de dennenbomen een stralend wit licht. Plots verschenen er allerlei religieuze symbolen, zoals verlichte kruisen, kelken, slangen en bloedende hosties.
Zwaar onder de indruk ging Bertha naar huis. Die nacht kreeg ze een visioen. Ze zag hoe Jezus het bos zegende en ze zag zichzelf terug het bos ingaan om er de rozenkrans te bidden. Daar verscheen voor haar, met een rozenkrans in de hand, de jonge Maria, die tot haar sprak: “Deze plaats is heilig en zal ook altijd heilig blijven”.De volgende dag had Bertha opnieuw een visioen. Ze zag hoe Maria met een groepje mensen door het bos liep. Een stem weerklonk: “Maria komt hier de grote boodschap brengen op de 8ste van de maand op één van haar grote feestdagen.”En zo komt het dat sinds 1981, op iedere 8ste van de maand een processie ter ere van Maria door het Melbergbos trekt.

Op de 8ste van iedere maand:
14u30 – processie en rozenkransgebed in het heilig bos, Melberg, D’Ierdstraat.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.