Antwerpen

Bornem (Onze-Lieve-Vrouw Presentatieschool – Rijkenhoek 28/2/21

Ik ben sedert 1 week gepensioneerde directeur van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie school (lagere school) in Bornem – centrum. In de tuin van onze school staat een Lourdesgrot, nog steeds. Zij werd gebouwd door de broeders van Oostakker die op deze plek in 1904 een jongensschool oprichtten en bestuurden – jarenlang gekend als de “broedersschool”. De grot werd ingewijd op 11 februari 1924.

Mvg, Dirk Boeykens Albertstraat 16 2880 Bornem 0478/377.023

  • De 2 kleurenfoto’s zijn genomen in de tuin van de broedersschool (1904) / later JOBO (1980)/ nu gemengde lagere school OLVP (1998 – nu) – dat was bij de oprichting in 1924 een echte grot, maar na de overstroming van 1953 was deze beschadigd en de broeders hebben ze hersteld als een “rots”.

Het adres van de school : Rijkenhoek 2. Dat is niet ver van het kerkplein, maar ze staat wel in de tuin van de lagere school! Je kan ze enkel bewonderen in de school zelf, of door het hekken kijken van de fietsenstalling…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.