Oost-Vlaanderen

Melle (Kloosterstraat 54) 17/8/22

Lourdesgrot in de tuin bij woning Kloosterstraat 54 , door een ommuring niet zichtbaar vanop de openbare weg. Het Lourdesgrotje staat in de tuin van een vroegere priester/zusters-woning en wegens nakende bouwwerken zal het jammer genoeg verdwijnen.

Info gemeld door

Chris Paepen Kloosterstraat 88 Melle – paepen.verweij@scarlet.be

  • Staat in privé-achtertuin van de vroegere directeurswoning van het tegenoverliggend rusthuis. In die tuin worden nu assistentiewoningen gebouwd. Maar het grotje kan vermoedelijk toch blijven bestaan. Het zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst niet vanop de openbare weg te zien zijn.
  • Bouwdatum in het vierde kwart van de negentiende eeuw.
  • Het grotje diende in al die jaren voor privé-devotie door aldaar wonende directeur van het rusthuis en later door de daar residerende laatste zusters die in het woonzorgcentrum werkten (congregatie: Zusters van Vincentius a Paolo).
  • Het Maria-beeldje is vrij verweerd (vermoedelijk niet meer oorspronkelijk). Het beeldje van Bernadette is verdwenen.

2 gedachten over “Melle (Kloosterstraat 54) 17/8/22”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.