Oost-Vlaanderen

Geraardsbergen (Hunnegem – Gasthuisstraat 104) * 23/4/23

De 250 gipsen Mariabeeldjes van de Oudenaardse kunstenares Els De Coker sprongen in het oog tijdens de seizoensopening van de Musea Hunnegem. De Kunstenares uit de Vlaamse Ardennen is er klaar voor om de kerken en de kapellen in Vlaanderen en Nederland te veroveren.

Op vraag van een vriendin ontwierp Els De Coker een pastelkleurige Maria, zoals de snoepjes. Maar de witte, pure, onbewerkte versie van het beeldje bleef hangen. ‘Die straalde in al haar eenvoud zoveel rust uit. Uiteindelijk groeide het idee om tot een stroom van 250 beeldjes te komen die uitwaaiert over de ruimte’, weet Els. https://www.nuus.be/2023/03/18/250-mariabeeldjes-stelen-de-show-van-de-seizoensopening-van-de-musea-hunnegem/

Bezoekers van de expo Op Weg krijgen de kans om een Mariabeeldje te bewerken met een goudstift, om zo hun eigen versie aan de stroom van beeldjes toe te voegen. Deze expo kreeg heel veel aandacht van de bezoekers.

Dit prachtige Mariabeeldje staat nu bij mij….

*Op 10/9/23 zal hier de film uit 1958 ‘Het meisje en de madonna ‘ gespeeld worden om 14 uur. Film met Denise De Weerdt en Jaak Germain.

Een gedachte over “Geraardsbergen (Hunnegem – Gasthuisstraat 104) * 23/4/23”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.