Oost-Vlaanderen

Aalst (Moorsel) 12/10/8

Tegen de gevel van herberg De Dreef zijn van het huis Caudron nog resten van een grot zichtbaar met een landschapsschildering.

moorsel

MOORSEL – Heemkundige Kring De Faluintjes dringt er bij het Aalsterse stadsbestuur op aan om bij elke afbraak automatisch een archeologisch onderzoek te voorzien. Aanleiding is de afbraak van het huis van dokter Caudron in het centrum van Moorsel. Het huis ligt volgens de bestuursleden van de kring in een historisch waardevolle site. De kring betreurt dat het waardevolle interieur van dit herenhuis uit de 19de eeuw niet op foto kon vastgelegd worden.

,,Tegen de gevel van herberg De Dreef zijn van het huis Caudron nog resten van een grot zichtbaar met een landschapsschildering. We willen – vooraleer ook dit verdwijnt – graag een studie maken van de schildering”, zegt Frans Fransaer van de kring. ,,Het kan een zicht van de gemeente zijn. Het was in de negentiende eeuw niet ongewoon om in de huizen of tuinen ter verering van Maria een Lourdesgrot te bouwen waarin elementen uit de streek verwerkt werden.”

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=nbra01082003_012

 

Hierbij foto van de resten van de grot en de wandschildering waarvan sprake.
 
gr
Bedo
 
moorsel

260609~1

Een gedachte over “Aalst (Moorsel) 12/10/8”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.