2 gedachten over “Bilzen (Wilderpark) 1/9/9”

  1. Het Wilderpark is een beschermde, groene zone met een waardevolle dal- en hellingsvegetatie. Het bestaat uit een afwisseling van graslanden en vochtige hooilanden, een uitgebreid assortiment loofbomen, kruidvegetaties en haagkanten. Het is ontsloten en toegankelijk via wandelpaden met rustbanken.
    Een bergpaadje gidst u van de vlakke dalbodem met zijn visvijvers naar een Mariagrot, ruim twintig meter hoger aan de bovenrand van het hellingsbos. Dit gebied met natte leembodem, drogere hellingen en enkele brongebiedjes herbergt interessante flora en fauna en vormt een adempauze in de omringende agrarische teelten.
    Boven op de berm staan twee prachtige rode beuken waar vroeger de galg was opgesteld en waar tot op het einde van de 18de eeuw de Bilzerse veroordeelden gehalsrecht werden. Vandaar dat deze plek nu ‘gabrik’ of ‘Gaberg’ (= galgenberg) wordt genoemd.
    http://www.bilzen.be/toerisme/wilderpark

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.