Limburg

Hasselt – Trekschurenstraat 3/10/20

https://www.hasel.be/grotkapel-trekschurenstraat

1958: “Rapertingen / Nieuwe Lourdesgrot. – Reeds maanden lang is men te Trekschuren, waar sedert jaren een volksrijke nieuwe woonwijk tot stand kwam, de inwoners in de weer om een mooie Lourdesgrot te bouwen. Deze namiddag zal deze mooie grot plechtig ingewijd worden. Om half vier zal er in de kerk een plechtig lof worden gezongen en Z.E.H. Kan. Boelen, pastoor-deken van Hasselt zal het nieuwe Mariabeeld wijden. Daarna zal men processiegewijs naar de nieuwe grot gaan. In deze processie zullen alle groeperingen met vlag aanwezig zijn en worden alle O.L.Vrouwbeelden der verschillende wijkkapellen van de parochie meegedragen. Nadat de mooie grot zal gewijd zijn zal Z.E.P. Polycarpus een gelegenheidstoespraak houden, waarna de processie terug naar de kerk zal trekken, waar de zegen met het Allerheiligste de plechtigheid zal besluiten. Gans Rapertingen, zal andermaal uiting geven van zijn grote devotie tot O.L. Vrouw en alszo plechtig afscheid nemen van de Mariamaand.” (1); “Mijnwerkers van Rapertingen-Hasselt kregen een nieuwe Vlag / Geslaagde Feestzitting in aanwezigheid van Minister Meyers / (…) Dit mijnwerkersfeest werd op vrome wjjze ingezet met een plechtige bloemenhulde aan de onlangs opgerichte Lourdesgrot te Trekschuren (…).” (2)

Een gedachte over “Hasselt – Trekschurenstraat 3/10/20”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.