Antwerpen

Zandhoven (Viersel) 10/7/9

In onze tuin staat ook een grot van Lourdes, van eind jaren 50, ongeveer 7 ton beton, uit de tweede grootste mal die de bouwfirma toen bezat. Niet open voor het publiek.
Famile Van Dyck-Verreydt, Viersel.

jvandyck@yucom.be

*Ik ben een heemkundige uit het dorp Massenhoven (heden een deelgemeente van Zandhoven). Ik ben erg geïnteresseerd in de geschiedenis van mijn dorp. Ik fotografeer graag gebeurtenissen, personen, gebouwen e.d. die met onze lokale geschiedenis te maken hebben. Ik vind het fijn om geschiedenis voor het nageslacht vast te leggen. Ik durf ook al eens buiten de grenzen van Massenhoven te treden.

Vandaag ging ik langs bij Jan Van Dyck in Viersel (eveneens een deelgemeente van Zandhoven). Ik vroeg of ik de Lourdesgrot in zijn tuin mocht fotograferen. Jan is met me bekend en gaf me toestemming. De Lourdesgrot van Viersel staat in uw databank met Lourdesgrotten maar zonder   foto. Het leek me interessant u enkele foto’s te bezorgen. De foto’s zijn vandaag 24 juni 2022 genomen. Mocht u de foto’s op uw website plaatsen, zou het dan mogelijk zijn mijn naam erbij te vermelden aub?

Ik ben nog niet geheel zeker maar vermoed dat er in de tuin van het Vicariaat Kempen – Kapellebaan 30 – in deelgemeente Zandhoven van de gemeente Zandhoven ook een grot of Lourdesgrot staat. Dit gebouw was naar mijn begrijpen vroeger verbonden aan de Zwartzusters. Ik ga proberen van deze grot ook een foto te nemen. Als het me lukt, bezorg ik u deze. Al weet ik nog niet hoe snel ik hier al dan niet in zal slagen.

Alvast vriendelijk bedankt! Ik kijk uit naar uw reactie. Met vriendelijke groeten

Kevin Verboven Kerkstraat 11 2240 Massenhoven Tel.: 03/484 46 36 E-mail: kevin.verboven@scarlet.be

Een gedachte over “Zandhoven (Viersel) 10/7/9”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.