Limburg

Hasselt (Maastrichterstraat) 31/7/9

Maria Vrancken

Op deze foto van de onderwijzeressen-studentes bij de Zusters Kindsheid Jesu (toen in de Maastrichterstraat Hasselt, de zgn. Blauwnonnen) zie je een Lourdesgrot. Ik vrees dat ze er niet meer is. Onderaan uiterst rechts zit mijn moeder, Maria Vrancken, vlak voor ze afstudeerde. Dat is het jaar ca. 1928 (Moe is van 1908). Tussen de leerlingen zitten ook nonnen die die daar als studente waren.

Herman Van Vinckenroye
hvanv@telenet.be 

Een gedachte over “Hasselt (Maastrichterstraat) 31/7/9”

  1. Historische schets
    Reeds vanaf 1842 waren de Zusters Kindsheid Jesu in Hasselt bij de Maastrichterstraat 96 actief in de zorg voor weeskinderen en in het lager onderwijs. In 1884 stichtten zij de Normaalschool Kindsheid Jesu en in 1935 de Humaniora van de Zusters van de Kindsheid Jesu.
    In 1956 verhuisde de normaalschool naar de Kempensesteenweg. De Humaniora van de Zusters van de Kindsheid Jesu bleef in de Maastrichterstraat. In Hasselt werden alleen de scholen van de Zusters van de Kindsheid Jesu rond de Maastrichterstraat en later de Maastrichtersteenweg, aangeduid als de scholen van de “blauwe nonnen”.
    http://www.odis.be/pls/odis/opacuvw.toon_uvw_2?CHK=or_615

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.