Namen

Yvoir * 25/9/8

In de tuin van het Institut Notre-Dame de Lourdes (een instelling voor jongeren in moeilijkheden rue du Redeau, 70, à 5530 Yvoir) staat deze prachtige Lourdesgrot uit 1930. Deels werden de echte rotsen gebruikt, deels werd deze grot gebouwd (J. De Looz, arch. entreprise Lonzée). Ze evenaart de echte situatie te Lourdes. Rechts in de grot is er trouwens een echte steen van Lourdes ingewerkt. In de nabijheid van de rivier de Bocq, is deze plaats een oase van rust en ideaal voor bezinning. De grot is nog steeds onderhouden, er zijn bloemen – kaarsen en vele banken. De fontein werkt niet meer. Bernadetje staat naast de Bocq.

Afb0012.jpg


Yvoir grottelourdes_belgique04

Yvoir nieuw com

CPR_Yvoir_La_Grotte_et_la_Fontaine

CPR_Yvoir 2_Grotte_de_NB_de_Lourdes

Yvoir SCANNEN002

Na Purnode blijft het spoor nog twee kilometer sterk zakken tot in het station Evrehailles- Bauche. Hier worden de uitzichten al wat wijder. Vooral als het station is gepasseerd. Na de halte volgt de lijn de Bocq haast parallel. Hier en daar draait het riviertje onder het spoor door. Na het passeren van de Mariagrot van het Notre Dame de Lourdes Instituut begint een lange boog door de steeds breder wordende vallei. De boog eindigt in het station Yvoir- Carrières. Waarna direct de laatste èn met 1055 meter langste tunnel in wordt gereden. Na dit bouwwerk volgen twee spectaculaire viaducten boven de stad Yvoir met mooie vergezichten door het Maasdal. Na enkele honderden meters wordt dan het eindpunt bereikt: Yvoir.

http://arnoverhagen.fotostop.be/CFB/Purnode-%20Yvoir.htm

http://delacharlerie.monrezo.be/cartes/cartes.php/26

Deze grot is onovertroffen, prachtig geïntegreerd in het landschap.

SSA45029

SSA45030

Afb0012.jpg
Afb0013.jpg
Afb0014.jpg

807_001.jpg 780_001.jpg319_001.jpg393_001.jpg      

365_001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.delcampe.net/page/list/language,D,cat,9032,var,Postkaarten-Europa-Belgie-Namen-Yvoir,page,5,rs_count,5176.html

909_001.jpg

openbare grot

openbare grot

openbare grot

openbare grot

openbare grot

openbare grot

openbare grot

 

 

 


3 gedachten over “Yvoir * 25/9/8”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.